Пътните листа се използват с цел отчетност към институции и вътрешно-фирмен контрол на автомобилите. Най-общо казано, пътни листа могат да се водят по два начина:

Ръчно от водача

Тук е ясно, че понякога водачът забравя да води пътните си листа. Този начин за събиране на данни за вътрешно-фирмен контрол крие известни рискове. И точно тук идва вторият начин.

Автоматично от софтуера на Viasat Technology

Безспорно всеки има съответния аргумент да използва ръчно или автоматично генериране на пътни листа, но от гледна точка на време и удобство, използването на софтуер за тази цел е по-добрият избор.
Най-лесният начин да оформите всички пътни листа на автомобилите е като използвате GPS устройства и софтуер за проследяване и контрол. Със софтуера за GPS контрол на автомобили можете:

  • Автоматично да изготвите пътни листа за целия автопарк за няколко минути;
  • Да извадите пътните листа само за работното време на автомобилите;
  • Да настроите пътните листа да се генерират в определен ден или всеки ден;
  • Да включвате градски и извънградски пробег в Пътните листа;
  • Да получавате готови, оформени Пътни листа в няколко различни формата, включително и Ексел.

Дефакто, GPS системата може да подготвя вместо вас всички справки и да ги записва в електронен вид.
Подготвихме едно кратко видео, което показва как можете да генерирате пътните листа бързо, лесно и автоматично със софтуера Smart Tracker.

Ако имате въпроси за Пътните листа, свържете се с нас на телефон 0700 1 49 49 или поискайте оферта за GPS проследяваща система с модул за автоматично генериране на Пътни листа, тук.