С решение № 22932/19 от 09.08.2019 г. на Агенция „Пътна Инфраструктура“ – ИКОМ ООД беше одобрен като национален доставчик на услуги (НДУ) за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние.

Това ще позволи на дружеството да предлага ТОЛ услуги, след въвеждане в експлоатация на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние. Пускането на ТОЛ системата е предвидено за март 2020 г.

ИКОМ ООД ще събира само ТОЛ такси и няма да продава винетки, след като докаже оперативна съвместимост с електронната система.

ИКОМ ООД е най-големият производител и технологичен доставчик на интелигентни транспортни системи, корпоративни телематични системи за GPS проследяване и контрол, и телематични услуги за публични и частни организации в България и региона.

Продуктовата гама се разпространява под търговското наименование Viasat Technology. Повече за услугата за пътни такси на Viasat Tecdhnology,  можете да намерите тук.

Повече от 6,000 фирми в България с над 45,000 превозни средства се контролират и управляват посредством GPS устройства произведени от Viasat Technology.

Ако искате и Вие да ни се доверите, можете да попълните формуляра по-долу.