До каква степен можете да се доверите на водачите на служебни автомобили, без GPS контрол?

Ще изброим някой от нещата, които няма как да знаете със сигурност, без GPS проследяващи устройства в автомобилите.

Къде са служебните автомобили в момента?

За секунди можете да получите информация къде е служебния автомобил в момента с GPS проследяващи устройства. Два клика с мишката и виждате текущото местоположение на автомобила на географска карта, в реално време, без да се налага да се обаждате по телефона на водача.

Проследяване на карта.jpg

Посетени ли са зададените обекти от автомобила?

Ако имате въпрос, дали автомобила е посетил конкретен клиентски обект, адрес или множество обекти, можете да получите отговора за секунди, когато имате GPS проследяващи устройства в автомобилите. Единственото, което трябва да направите е: да изберете обекта или обектите и времевия период, за който искате да направите проверка. Останалото ще свърши системата за GPS контрол. Вижте резултат, който ще получите от EuroGPS SmartTracker за посещението на клиентски или друг обект от вашия автомобил.

Посещение на обект.jpg

Използват ли се колите за лични цели?

Отговор на въпроса дали колите се ползват освен за служебни, и за лични цели е от ключово значение, защото всеки километър на служебния автомобил струва пари. Не са редки случаите, при които след поставяне на GPS проследяващи устройства става ясно, че автомобилите се ползват да зареждат чужди обекти, или да работят на лични обекти, или за нерегламентирани лични задачи, и какво ли още не.

Ако искате да знаете със сигурност дали колата се използва за лични цели можете да се доверите на GPS проследяващите системи, които обективно ще покажат маршрута на автомобила, мястото и продължителността на престоите.

Превишават ли скоростта водачите на служебни автомобили?

Няма как да знаете дали автомобила превишава скоростта или не без GPS проследяващи устройства, освен от фишовете за глоби на водачите. Ако искате да преустановите лоши практики на шофиране с превишена скорост, можете да поставите GPS проследяващи устройства в автомобилите, и да зададете прагове на скорости за конкретните типове пътища – градски, извънградски и магистрални. Това разбира се няма да спре водача да превишава скоростта веднага, но ако налагате административни наказания при превишения на скоростта, резултатът скоро ще е налице.

Какъв е престоя на превозните средства?

Колко време колите прекарват при вашите клиенти? Колко трае обедната почивка, междудневната и междуседмична почивка? Кога тръгват сутрин за работа, и кога се прибират служебните автомобили? Ще имате неоспоримо доказателство за продължителността на престоите с GPS проследяваща система, която автоматично регистрира всички престои, местата и тяхната продължителност.

Колко струва поставянето на GPS устройства в автомобилите?