Ако искате да защитите служебните автомобили от кражба на гориво и си задавате въпроса какво още можете да направите, можем да Ви дадем прагматични съвети. Ето 10 препоръки за добри практики, които нашите клиенти споделят като превенция срещу кражбите на горива при леки коли, лекотоварни бусове, камиони:

 1. Съдържание

  Зареждайте служебните коли само на определени бензиностанции.

 2. Изберете верига бензиностанции, която Ви дава в електронен вид информация за направените зареждания с гориво във вашите служебни коли.

 3. Изберете верига бензиностанции, която Ви информира в случай, че водачът зарежда гориво в туба или в друга кола.

 4. Проверете дали бензиностанциите Ви информират с подставено лице, което да зареди гориво с ваша карта в чужда кола или туба.

 5. Инсталирайте GPS проследяваща система с контрол на горива.

 6. Сравнявайте зарежданията потвърдени от бензиностанцията с тези регистрирани от GPS системата.

 7. Следете за кражба на гориво от резервоара чрез GPS проследяващата система.

 8. Използвайте GPS системата за да следите местата на престои, защото източванията на горива се правят на определени паркинги или места, и по един и същи начин.

 9. Проверявайте престоите на подозрителни места, където водача не би трябвало да спира чрез GPS проследяваща система, която показва точното място, продължителността на престоя и източвания на гориво, ако има такова.

 10. Определете „мениджър горива“, който да отговаря за горивата във Вашия автопарк.

Има различни начини за кражби на горива. Научете повече за най-често срещаните начини за кражба на гориво от служебни автомобили.