Всички, които са се сблъсквали с кражба на автомобил, знаят колко неприятно може да бъде това. Да, автомобилът е застрахован, и рано или късно застрахователят ви плаща, но оставате без автомобил. Ако нямате друг на разположение, а колата е неизменна част от ежедневието ви и начина на придвижване, се налага бързо да купите нова или да намерите адекватен заместител.

Какво можете да направите, за да се защитите от кражба на автомобил?

Има 4 простички неща, които ще ви донесат допълнителна сигурност за автомобила и спокойствие за вас.

  1. Инсталирайте GPS проследяващо устройство в автомобила. Така ще можете да го локализирате, дори при кражба.
  2. Настройте аларма в GPS софтуера, която да уведомява водача за всяко запалване на двигателя. По този начин, водачът мигновено ще разбере, ако някой друг запали двигателя на колата.
  3. Настройте аларма, която да Ви уведомява, ако GPS устройството не е предавало данни повече от 24 часа, например. Така бързо ще научите, ако има технически проблем с GPS проследяващото устройство и ще можете да го подмените или вземете необходимите мерки.
  4. GPS проследяващите устройства имат опция за стоп на двигателя с SMS. Тази възможност ще ви позволи в случай на кражба бързо да блокирате двигателя на автомобила. В този случай, двигателят на автомобила се изключва при първото спиране на колата или намаляване на скоростта й под 10 км./ч.

Разбира се, можете да продължите да разчитате само на застраховката, но ако сте решили да предприемете активна грижа за вашия автомобил, можете да ни се обадите на 0700 1 49 49, с искане за допълнителна информация за стартовата ни услуга Viasat Start или оферта, както и да се свържете с нас през контактната форма в сайта ни.