От 1 октомври 2021 година можете да плащате пътни такси за камиони в Полша с услугата vToll International на Viasat Technology. Така държавите, за които услугата е достъпна, стават 10! Освен Полша vToll International включва още  Австрия, Белгия, Германия, Дания, Испания, Италия, Португалия , Франция и Швеция.

Пътни такси за камиони в Полша – какво трябва да знаем?

Полша подмени своята тол система VIATOLL с нова e-TOLL. От 1 октомври системата e-TOLL e единствената система за плащане на тол такси за платената пътна мрежа в Полша. В системата e-TOLL е възможно плащане както за национални пътища, така и за магистрали, управлявани от GDDKiA.

В Полша всички превозни средства над 3,5 тона подлежат на тол таксуване при преминаване по платената пътна мрежа, която е над 3000 км.

С vToll International и бордовото устройство B’Moov пътните превозни средства с технически допустима максимална маса над 3,5 тона могат да пътуват по цялата платена пътна мрежа на Полша, включително по частно управляваните мрежи А1 ( Rusocin – Czerniewice), A2 (Świecko – Nowy Tomyśl – Konin), A4 (Katowice – Cracovie) и да заплащат своите тол таски автоматично.

пътни такси за камиони в Полша

Какво е Vtoll International?

vToll International е услуга за електронно събиране на пътни такси в 10 държави, чрез бордово GPS устройството B’Moov. Услугата включва всички дейности, свързани с отчитане на тол участъците, през които превозните средства преминават, и автоматично заплащане на дължимите Тол такси чрез партньора на Viasat Technology за услугата фирма AXXES. Тол таксата  се определя от класа на пътя, изминатото разстояние, категорията, емисионния клас и броя на осите на превозното средство. vTtoll International включва и таксите за тунелите Herrentunnel и Liefkenshoek, както и за мостовете Storebaelt и Oresund.

Потребителски Web портал

Изключително лесен за използване, Web порталът към услугата vToll International предлага следните функционалности:

  • Лесно виждате броя бордови устройства, с които разполагате и превозните средства, на които са инсталирани;
  • История на издадените фактури както към услугата, така и към администраторите на пътни такси;
  • Отчетени и платени пътни такси;
  • Комуникационен интерфейс.

Бордовото устройството B’Moov вече включва и Полша

B’Moov On-Board Unit е универсално устройство за автоматчино плащане на пътни такси на превозни средства над 3,5 тона при преминаването им по платената пътна мрежа в 10 европейски държави – Австрия, Белгия, Германия, Дания, Испания, Италия, Полша, Португалия , Франция и Швеция.  Работата с него е интуитивна, като функциите, които предлага, са:

  • Избор на език;
  • Настройка на броя оси, с които ППС-то разполага;
  • Настройка на теглова и екологична категория;
  • Светлинна и звукова сигнализация;
  • Автоматично заключване на превозното средство при движение с над 10 км/ч.

Viasat Technology развива и подобрява непрекъснато своите услуги. Добавянето на нови функционалности и подобрения е постоянен процес, който е в паралел с все по-нарастващите изисквания на потребителите. Очаквайте скоро включване на Унгария и България към бордовото устройство B’Moov.

Разберете повече за vToll International, като ни се обадите на 0700 1 49 49 или заявите среща с наш търговски представител.