Много хора ни питат: „Струва ли си поставянето на GPS система?“

Поставянето на GPS устройства в автомобилите само по себе си, независимо от кой доставчик, няма да накара шофьорите да карат по-безопасно, нито ще ги направи по-отговорни.

Внедряването на GPS система за контрол няма да ви спести пари от оперативни разходи.

Монтажът на GPS оборудване за контрол на горивото в служебните автомобили няма да ви спести литри гориво, нито ще спре вашите служителите да използват автомобила ви след работно време, за ваша сметка.

НО…

Колко от флийт мениджърите, които четат това, имат време да седнат и да интерпретират данните, които получават под формата на таблици, диаграми и графики?

Колко от вас имат време да пуснат отчетите, които GPS системите предлагат, още повече да ги сведат до знанието на служителите си?

Всъщност, може би малко преувеличаваме, правейки предположения, че телематичните GPS системи няма да окажат влияние върху дисциплината на служителите и разходите за автопарка. Разбира се, че ще има подобрения в поведението на служителите, само заради факта, че в превозното средство има „черна кутия“. Но, използвате ли наистина достатъчно потенциала и възможностите на вашата GPS система?

Опитът показва, че там където ползвателите на GPS системи активно се ангажират с използването им, резултатите не закъсняват:

  • 10 – 20% подобрение на икономията на гориво;
  • 100 – 200  спестени километра на превозно средство, всеки месец;
  • Намаляване на разходите за застраховки;
  • Намаляване на средната скорост, което води до по-малко произшествия на пътя и по-малко разходи за поддръжка на автомобилите;
  • Намаляване на излишния пробег, което рефлектира благоприятно и върху износването на гумите.

Ползите от GPS системите са факт и ви очакват, но за да заработят за вас е необходима ангажираност, добра комуникация с водачите и ясни правила. GPS системата е сама по себе си техническо средство, но за даде очаквания ефект, някой трябва да работи с нея непрекъснато, да анализира данните, и да взима мерки за корекция в поведението на водачите или начина на използването на автомобилите.

Без значение кой е вашия доставчик на GPS проследяваща система, можете ли да кажете, че използвате пълния й потенциал?

Струва ли си поставянето на GPS система на Вашите фирмени автомобили? Отсъдете сами.

Ако смятате, че си трува, заявете безплатна консултация за Viasat Start сега! После можете да се възползвате от всички наши допълнителни услуги за надграждане, които ще спестят много средства на Вашата компания в дългосрочен план.

Заявете безплатна консултация или поискайте оферта за gps проследяващи устройства на телефон 0700 1 49 49 или през формата за контакт по-долу.