Българската ТОЛ система за събиране на пътни такси при преминаването на пътните превозни средства над 3.5 тона по платените пътни участъци вече е факт.

Кой е най-бързият начин за включване в българската ТОЛ система?

Най-бързият начин за активиране на автоматичен толинг за плащане на пътните такси е с услугата vToll на Viasat Technology. Защо това е така?

 • За превозни средства над 3,5 тона с налични GPS устройства на Viasat Technology, активирането на услугата e напълно безплатно и става веднага след подписването на договор с нас. 
 • За превозни средства над 3,5 тона, на които е необходимо да се монтират GPS тракери на Viasat Technology, услугата се активира веднага след монтаж. GPS устройствата на Viasat Technology са налични на склад и могат да се монтират без забавяне.

Заявете VToll сега! 

Кой е най-лесният начин за плащане на ТОЛ такси?

Безспорно най-лесният начин за заплащане на ТОЛ таксите е чрез монтиран в автомобила GPS тракер. Защо това е така? 

 • Не изисква никакъв ангажимент от страна на превозвача или ползвателя на превозното средство.
 • Веднъж монтиран в камиона или автобуса и свързан с българската ТОЛ система, GPS тракерът предава автоматична информация при преминаването по платената пътна мрежа. 
 • ТОЛ таксите се събират автоматично от микросметка на потребителя. Единственият ангажимент на собственика или ползвателя на превозното средство е да зарежда достатъчно средства в микросметката си. 
 • Активирането на услугата става без никакво забавяне за всички превозни средства над 3,5 тона с налични GPS устройства на Viasat Technology в автомобилите, включително Vivafleet и EuroGPS.
 • Viasat Technology разполага с неограничен брой GPS устройства, които могат веднага да се монтират в камионите или автобусите на територията на цяла България и ТОЛ услугата да се активира непосредствено след монтажа без никакво забавяне.

Кой е най-удобният начин за плащане на ТОЛ такси?

Най-удобен е автоматизираният начин за плащане на ТОЛ такси с GPS устройство, инсталирано в автомобила. Причините за това са следните:

 • Не се налага да се пускат маршрутни карти преди тръгване на превозното средство и да се забавя тръгването му, когато интернет страницата за генериране на маршрутни карти не работи. 
 • За разлика от бордовото GPS устройство, монтираният в автомобила GPS модул е предварително настроен и не трябва да се разчита на водача да следи за правилните настройки, нито дали бордовото устройство работи. Целият ангажимент за работата на GPS тракера е при доставчика на GPS услугата. 
 • ТОЛ таксите се плащат автоматично при преминаване през платените участъци от микросметка, която е предварително заредена с достатъчно пари. 
 • Собственикът или ползвателят на превозното средство над 3,5 тона получава автоматични отчети за заплатените пътни такси.

Активирайте бързо, лесно и удобно автоматизирано плащане на ТОЛ таксите с GPS тракер на Viasat Technology.

Ако имате въпроси, обадете ни се на 0700 1 49 49 или заявете ТОЛ услуга сега.