Спестете 22% от тол такси за алпийските тунели Фрежу и Мон-Блан (Frejus, Mont-Blanc). Това може да стане след добавянето им към услугата ТОЛ Европа, предоставяна от ВЕМ Технолоджи, за плащане на пътни такси в Европа. 

Накратко за тунелите Фрежу и Мон-Блан

тунел Мон Блан

Тунелът Мон-Блан свързва Шамони-Мон-Блан в Haute-Savoie, Франция, с Courmayeur в долината Аоста, Италия. Когато е открит през 1965 г., това е най-дългият пътен тунел в света с размери 11,6 км. Той съкращава пътуването между Шамони и Аоста с 60 км. и дава възможност за преминаване през него за около 10 минути. Тунелът значително улеснява пътуването между Франция и Италия, особено предвид  затварянето на алпийските проходи при неблагоприятни атмосферни условия. 

Тунелът Фрежу

Тунелът Фрежу, който също свързва Франция и Италия, е открит през 1980 г.  Дълъг е 12,87 км. Тази връзка между Савоа и Пиемонт сега е една от главните магистрали в северните Алпи и се състои от двулентов тунел.

Кои превозни средства могат да ползват двата тунела Фрежу и Мон-Блан? 

Тунелите могат да се ползват от всички пътнически превозни средства, но имат ограничения за товарните превозни средства. Фрежу и Мон-Блан са разрешени за товарни превозни средства с екологична категория 5 и 6. Тези с по-ниските екологични категории – 0, 1, 2, 3 и 4 не могат да ползват двата алпийски тунела.

Какви са предимствата от добавянето на тунелите Фрежу и Мон-Блан към услугата ТОЛ Европа за плащане на ТОЛ такси

  • 22 % отстъпка от стандартната цена за преминаване през тунелите.
  • Отложено плащане до 2 седмици след ползване на услугата.
  • Неограничен брой преминавания през тунелите без предварителна резервация.
  • Всичко на едно място за пътища, тунели и паркинги – обща фактура за ТОЛ таксите и паркингите, отчетени с бордовото устройство, и тези за тунелите Фрежу и Мон-Блан, отчетени с персонализирана карта за преминаване през тях.
  • Без допълнителна административна такса.

От първи януари 2024 г. ВЕМ Технолоджи добави тунелите Фрежу и Мон Блан към услугата ТОЛ Европа за плащане на ТОЛ такси. 

ТОЛ Европа e услуга, предназначена за фирми и физически лица, опериращи превозни средства над 3.5 тона, използващи пътната мрежа на 13 Европейски държави – Австрия, Белгия, Германия, Дания, Испания, Италия, Лихтенщайн, Полша, Португалия, Унгария, Франция и Швеция, и подлежащи на ТОЛ таксуване.

Заплащането на ТОЛ таксите за изброените Европейски държави се извършва посредством бордово устройство B’Moov, а за двата алпийски тунела Мон-Блан и Фрежу посредством персонализирана карта за преминаване.

Как да заявите персонализирана карта, с включена отстъпка от 22%, за преминаване през тунелите Мон-Блан и Фрежу

Свържете се с нас за оферта или повече информация на 0700 1 49 49, или като попълните формата по-долу.