3, “Kap. Dimitar Spisarevski” str., Sofia 1592
0700 1 49 49
sales@vemtechnology.eu

За нас

НачалоЗа нас
За нас
За нас

Кои сме ние?

Най-големият производител и технологичен
доставчик в България на GPS системи за
проследяване на превозни средства

ВЕМ ТЕХНОЛОДЖИ ЕООД, опериращо под търговското наименование VEM Technology, е най-големият производител и технологичен доставчик в България на GPS системи за проследяване на превозни средства, контрол и управление на автомобилни паркове, интелигентни транспортни системи за градския транспорт, както и други телематични решения за публични и частни организации. 

stars1

 

VEM Technology започва своята история преди повече от две десетилетия като идея на трима приятели и колеги от Технически университет в София. Водени от страстта си към технологиите и компютърните науки, стартират проект, тясно специализиран в сферата на телематиката. Така през 1996 г. е основана компанията Иком ООД, която понастоящем се нарича ВЕМ ТЕХНОЛОДЖИ ЕООД. Тя е сред пионерите в България, предлагащи продукти, услуги и решения в сферата на автомобилната телематика.

1999 г.

VEM Technology  създава собствен R&D център в България, за развитие на самостоятелни хардуерни и софтуерни решения. Понастоящем центърът за развойна дейност е най-големият на Балканския полуостров, занимаващ се с телематика.

2006 г.

Компанията регистрира търговското име – EuroGPS и под този бранд реализира емблематичният си проект SmartTracker – мощен инструмент за контрол на големи и хетерогенни автопаркове.

В следващото десетилетие VEM Technology  разширява своята дейност и портфолио от услуги и продукти, което вече се разпространява в 4 държави – България, Холандия, Румъния и Македония. Международните позиции на компанията, както и качеството на предлаганите продукти и решения, привличат вниманието на най-голямата телематична група в Европа – Viasat Group. 

EuroGPS става Viasat Technology

В средата на 2017 г. EuroGPS, водещ оператор в телематичния бизнес у нас, с над 50% пазарен дял, става част от Viasat Group и сменя търговското си название с Viasat Technology. Основна цел на партньорството e утвърждаването на българската компания като технологичен център на групата за разработка на нови технологии в сферата на управлението на автопаркове и интелигентни транспортни системи за умни градове. Предвидена е и допълнителна инвестиция за развитие на производствен център за хардуерни решения, с което да се постигне повишаване на цялостната конкурентоспособност на групата компании на глобалния пазар. 

stars1

За нас

2023

Viasat Technology става VEM Technology

През юни 2023 година  ИКОМ ООД, опериращо до този момент под търговското наименование Viasat Technology, се присъедини към новия независим индустриален холдинг ELEM GROUP, включващ  компаниите VEM Solutions (Италия), Greenext Technologies (Италия),  VEM Technology (България), Minipuls (България) и BluTech (Китай). Чрез обединение на технологичните, производствените и бизнес възможностите на петте компании, индустриалният холдинг значително подобри пазарната си позиция и конкурентоспособност за агресивно навлизане на Европейския и световния пазар.

Viasat Technology смени своето търговско наименование с VEM Technology като запази своята дейност и насочи фокус върху създаването на технологии, в това число дизайн, производство на хардуер, фърмуер, софтуер, системи за интелигентен градски транспорт (ITS), управление на отпадъци, телематични и IoT продукти, както и услуги за Българския, Европейския и световния пазар.

Освен търговското наименование се промени и името на дружеството от ИКОМ ООД на ВЕМ ТЕХНОЛОДЖИ ЕООД. 

VEM Technology концентрира в по-голяма степен своите усилия върху изграждането на нови технологии и всички дейности по проектиране и производство на телематични платформи за приемане на данни, които са основен бизнес на петте компании в новия индустриален холдинг ELEM GROUP.

За нас
За нас

VEM Technology става национален доставчик на ТОЛ услуги

През 2020 година, VEM Technology стана национален доставчик на услуги (НДУ) за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние. ТОЛ услугата е достъпна и безплатна за настоящите клиенти на компанията

Стартира работа портала vToll.bg, чрез който могат да контролират камиони, автобуси и други превозни средства над 3.5 тона, да се променят динамично броя оси, да се следят налични парични средства, от които се плащат ТОЛ такси, както и да  се проверяват кои транспортни средства са включени в белия списък.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Повече от 6600 организации избират
VEM Technology

Днес, 25 години след основаването си, VEM Technology е доверен партньор на повече от 6600 публични и частни организации, сред които – Карлсберг България, Загорка АД, Кока Кола Хеленик, EVN, Phoenix Pharma, T-Mobile, Vivacom, ИНСА Ойл, Белла България и много други. Компанията реализира успрешно проекти за управление на градския транспорт чрез интелигентни системи в 7 града. 

За нас
Предимства
 • Производител на хардуера и софтуера, което гарантира гъвкавост при специфични клиентски изисквания.
 • 24/7 технически център за обслужване на клиенти.
 • Широка сервизна мрежа в цялата страна.
 • Най-богатото продуктово портфолио в областта на автомобилната телематика в България и региона.
 • Част от независимия индустриален холдинг ELEM GROUP.
 • Редица успешно реализирани големи проекти на Български и международни компании.
 • Екип от над 60 висококвалифицирани специалисти с богат опит.
 • Ticketing система за бърза реакция при обслужването на клиента.
 • Безплатни консултации и обучения.
Ползи от услугите
 • Прекратявате лошите практики – излишният пробег и престои, неспазване на работно време, кражба на горива, използване на служебните автомобили за лични нужди и т.н.
 • Контролирате скоростта, което води до намаляване на средния разход на гориво, повредите и риска от катастрофи. Повишавате сигурността на водача и автомобила.
 • Намалявате административните разходи за поддръжка и управление на автопарка – разполагате със сервизен модул за лесно и ефективно управление на всички дейности, свързани със сервизното обслужване на превозните средства (застраховки, поддръжка, ремонти, гуми и т.н.).
 • Подобрявате качеството на услугите, които предлагате – увеличавате броя обслужени обекти от транспортно средство и осигурявате повече прозрачност при обслужването.
 • Повишавате своята ефективност – оптимално използвате наличния транспортен и човешки ресурс.

Фирми

Автомобила

Града

Държави