Най-често срещаните доводи против имплементирането на GPS устройства за проследяване се базират на привидно логични предположения, но практическият опит, който потребителите на GPS проследяващи системи споделят разказва съвсем различна история.

 

1. Нямаме нужда от GPS система за проследяване, защото вярваме на персонала.

GPS проследяването не се отнася само до наблюдението на служебните автомобили . Основното предназначение на системи от такъв тип е да намали оперативните разходи и на скритата неефктивност, поради липса на информация. Системите за GPS проследяване отдавна са признати като средство за намаляване разхода на гориво и стойността на поддръжката, като в същото време ефективността на маршрутите и диспечерските центрове се увеличава в пъти, осигурявайки по-високо ниво на безопасност и сигурност на шофьорите, и по-бърза реакция, и точност в отговорите на въпроси от клиенти.

 

2. Всички шофьори ще напуснат ако въведем GPS проследяване.

Опитът ни с хиляди клиенти противоречи на това вярване. Веднъж опознали системата шофьорите започват в голяма степен да разчитат на нея за сигурност и доказване на навременно свършена задача и т.н. В повечето случаи GPS – проследяването елиминира времеемката административна работа и носи допълнителна сигурност за самият шофьор, за автомобила и превозваният товар на пътя.

 

3. Системите за GPS проследяване са сложни за инсталиране и употреба.

Повечето системи за проследяване на автопаркове включват сходни компоненти: GPS приемник във всяко МПС и потребителски интерфейс, които визуализира събраната информация. Инсталацията, както и самата употреба на софтуера едва ли биха затруднили някого. Специалисти от избраната фирма доставчик и инсталират всички необходими GPS/GPRS устройства и датчици в автомобилите. Следва обучение за работа със софтуера на ръководителя на автопарка и други служители, отговарящи за GPS системата.

 

4. GPS проследяването е ненужно.

„Мога да следя автопарка си достатъчно добре като използвам телефон, таблет и безплатни приложения.“

За съжаление подобен род комуникационни средства не могат да дадат необходимата информация  за един управител, ръководител на автопарк, или финансов мениджър, например: позиция на превозното средство в реално време, състояние на двигателя, история и време на спиране, актуалната скорост, разход на гориво, модели на превишаване на скорост и множество други ценни метрики. Телефоните и таблетите могат лесно да бъдат изключени, оставени извън превозното средство, умишлено или случайно повредени и т.н.

 

С таблети не могат да се следят ефективно камиони. Причината за това е, че не са редки случаите, в които шофьорите изключват устройствата, а когато са изключени няма как да следите камионите и системата е тотално неефикасна

 

5.  Всички GPS системи за проследяване са напълно еднакви.

„Ако системата може да ми даде информация къде са превозните средства и какво правят, това е напълно достатъчно за мен. “ Такова искане изглежда  достатъчно разумно на пръв поглед, но потенциала за повишаване на бизнес ефикасността, чрез тракинг системите се простира отвъд следенето на точки по карта. Повечето потребители на проследяващи системи откриват пълният потенциал на услугата  едва след внедряването й.

Много доставчици на такива услуги настройват само базисни проследяващи параметри и не помагат на клиентите си да използват пълноценно систата. При избор на доставчик на проследяваща услуга обърнете внимание до колко доставчиците се интересуват от естеството на бизнеса ви, специфичните изисквания, поставените цели и проблемите, които искате да решите с поставянето на проследяващи устройства в колите.

Този мит обаче съдържа и известна доза истина, когато говорим за GPS технология. Но технологията не е ръководещия критерии при избор на доставчик на такъв вид услуги. Опитните потребители знаят, че отношението от страна на доставчика на такава услуга е наистина ценното.

 

Ако сте закупили проследяваща система, но не сте доволни, защото доставчикът не се справя с поддръжката и се налага сами да се грижите за това, може би е време да се огледате за по-надежден партньор.

 

6. Моята фирма не може да си позволи GPS проследяваща система.

Цената е разбираемо притеснение. Тракинг системите обикновено изискват инвестиция в хардуерни устройства за всяко отделно превозно средство и месечен разход за връзката със софтуера и поддържане на услугата. Това обаче е бързо възвръщаема инвестиция. Тези системи идентифицират нерентабилните практики в областта, които струват на компаниите стотици или дори хиляди левове всеки месец: излишен пробег, неефикасни маршрути, лични пътувания, излишна работа на двигателя на място, неразумно шофиране и т.н. С внедряването на проследяваща система фирмите успяват да си възвърнат инвестицията още в първите няколко месеца от използване на системата, чрез спестяване на излишните разходи за пробег, престои и горива и други

 

7. GPS проследяващите системи са недоказана технология.

Технологията (възможността да локализираш и проследиш обекти в реално време посредством сателити и безжична връзка) всъщност се използва ефективно от десетилетия. Основната технология вече е широко разпространена в целия потребителския пазар с такива популярни марки като Garmin и TomTom.

Ние, във VEM Technology, непрекъснато се стремим да доставим най-добрите продукти и услуги на пазара. Това  улеснява международните ни партньорства и води до внедряване на универсални устройства, които могат да предотвратят дори кражба на автомобил и да го върнат на собственика му. 

Поискайте оферта за стартовата ни услуга, като попълните формата за контакт по-долу.