Модул Тахограф е част от GPS система за реално-временен контрол на транспортни средства. Ролята му е да реши проблема със задължителното сваляне на данните от тахографа, което е регламентирано в Наредба Н-3 във връзка с Европейски регламент 561/2006.

Неоспоримите удобства за потребителите, използващи функциите на модул Тахограф, събрахме накратко в седем точки.

1. Дистанционно сваляне на DDD файловете от паметта на тахографа

С фирмената карта, четец и софтуерен модул Тахограф на вашия компютър сваляте данните отдалечено, без да е необходимо да сте при камиона. Данните се свалят в необходимия DDD файлов формат. Спестявате време и пари.

2. Автоматично сваляне на данните от паметта на тахографа

В софтуера е заложено автоматично сваляне на данните от тахографа на всеки 7 дни.

Използваното от Viasat Technology GPS устройство RunTracker 6.0 (RT6.0) прави дистанционно запитване периодично (на всеки 7 дни) до тахографа чрез отдалечена оторизация и сваля изискваните по закон данни. Оторизацията за сваляне на данните се прави дистанционно, без да се ходи до камиона, чрез Фирмената карта, която е постоянно инсталирана в четец, свързан с клиентския сървър.

3. Автоматично сваляне на данните от картата на водача

Свалянето на данните от картата на водача също се прави автоматично всеки път, когато картата се постави в слота на тахографа и при намаляване скоростта на камиона до определен праг.

Автоматизацията е безспорно удобство, с което рутинната работа се облекчава.

4. Хронология на свалените DDD файлове по камион и водач

За всеки камион и водач системата поддържа информация за свалените данни от тахографа и от картата на водача в удобен и подреден вид. Бързо и лесно можете да изберете колите и файловете, които ви интересуват.

5. Удобни цветови кодове за свалени, предстоящи, изтичащи за сваляне DDD файлове

Софтуерът поддържа постоянно налична информация за изминалите дни от последното изпращане на данни от тахографа към сървъра за всяко превозно средство или водач с цветова индикация, която обозначава спазването на сроковете.

 

6. Текущ статус в реално време на тахографските данни за всяко МПС и водач

В реално време може да се проверят времената на шофиране и почивките.

 

7. Съхранение на данните – 24 месеца

Дори да не сте свалили локално данните, те се пазят на сървъра 24 месеца. Можете да сте спокойни.

 

Възможността за отдалечено сваляне на данните от тахографа е приложима при цифрови тахографи, в общия случай – произведени след 2011 г.

Свържете се с нас на 0700 1 49 49 или чрез формата по-долу и разберете повече за Viasat Tacho Manager.