Фондация ANIA и Viasat Group предоставиха безплатно 500 брояViasat sosCall 2.2 устройства на млади шофьори на възраст 18-26 години, чрез регистрация на уебсайта на Fondazione ANIA 

 

Повече за инициативата на Viasat Group 

 

Guida Sicuro Giovani (Безопасно шофиране за млади хора) е инициатива на Viasat Group, популяризирана от Фондация ANIA (Националната асоциация на застрахователните компании в Италия). Кампанията има за цел както да повиши нивото на осведоменост, така и да обучи новите шофьори на възраст 18-26 години да управляват моторните превозна средства (МПС) по-добре и по-отговорно, благодарение на нова цифрова технология.  

 

Това е решение, което предоставя на водачите превантивна информация в реално време за потенциалния риск при различни пътни маршрути. Факторите, които устройствата вземат предвид, са трафик, ограничения на скоростта, метеорологични условия и опасни пътища с висок риск от злополуки.

Viasat AppS от Viasat Group

 

В допълнение, благодарение на приложението Viasat appS за смартфон, водачът може да наблюдавате стила си на шофиране, измерен с IRV (IRV: Indice di Rischiosità Viasat – индекс на риска на Viasat). Риск индексът IRV е оценка на начина на шофиране, която ви помага да подобрите уменията си зад волана, с акцент върху по-голямата безопасност. 

 

Всеки има различен стил и риск индекс на шофиране. В много случаи неопитността или подценяването на опасноститеот младите хора води до трансгресивно поведение (извън установените правила) при шофиране, което може да има изключително сериозни последици. Благодарение на новите телематични технологии и електронни устройства вече е възможно да се идентифицира стил на шофиране, който е потенциално опасен както за водача така и за другите участници в движението. Тази технология позволява да се предприемат превантивни действия за избягване на потенциална катастрофа. 

 

Повече за устройството sosCall 2.2 от Viasat Group 

 

Устройството sosCall 2.2 предупреждава шофьора за опасности по време на шофиране.То алармира водача с гласови и светлинни предупреждения за опасности. Основната роля на устройството е да предотвратява пътни инциденти и да намалява риска от такива. Устройството е с лесен за управление уеб интерфейс, достъпен чрез потребителско име и парола, а също и с мобилното приложение Viasat Apps. 

Viasat Group SOSCall 2.2 устройство

 

Абонирайте се за нашия блог или се свържете с нас чрез контактната форма по-долу. Можете и да ни се обадите 0700 1 49 49.

Източник: https://www.viasatgroup.com/en/