Viasat Technology (Виасат Технолъджи) взе награда за компания с най-висока рентабилност в класацията „Топ 100 на технологичните компании“. Дружеството се открои с коефициент на рентабилност от 22,8 %.

Това е първото отличие, което компанията получава, след като през май 2017 година стана част от Viasat Group – най-голямата телематична група в Европа.

Viasat Group е лидер на Европейския пазар на застрахователна телематика и eCall системите за спешни повиквания с автоматично разпознаване на сблъсък при настъпил инцидент.

Българското дружество, опериращо под търговската марка Viasat Technology, е с най-голям пазарен дял в България при системите за GPS контрол на автопаркове и Интелигентни Транспортни Системи (ITS – Intelligent Transport Systems) със собствено производство на устройства и софтуер.

Наградата беше връчена на Марияна Михайлова – директор маркетинг и продажби на Viasat Technology от Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска Агенция за инвестиции.

Марияна Михайлова получава наградата от името на Viasat Technology

Снимка – Георги Кожухаров, Икономедия

„Подобни награди са стимул за всички технологични компании у нас“ – заяви Стамен Янев. – Поздравявам Viasat Technology за това, което правят. По-висока рентабилност означава повече доходи както за компанията, така и за всеки член на семейството на Viasat Technology. Това означава добавена стойност за българската икономика. Благодаря и на колегите от Министерство на икономиката и на заместник-министъра на икономиката за това, което правим съвместно, опитвайки се да наложим формулата, че лидерството е равно на иновации плюс инвестиции. Според една мисъл на Ейбрахам Линкълн – най-добрият начин да предскажеш бъдещето е да го създадеш днес. Viasat Technology явно правят точно това “, каза още Стамен Янев.

„Компанията ни вече е част от VIASAT Group, най-големият доставчик на телематични услуги в Европа. Фокусирани сме върху застрахователната телематика, която се надявам скоро да стане част и от българския пазар. Работим усилено и в областта на еCall системите за автоматично известяване, които имат огромен икономически и обществен ефект, намалявайки травмите при пътно транспортни произшествия“, каза Марияна Михайлова.

Класацията се проведе въз основа на обективни финансови критерии на български и международни компании от телекомукационния, ИТ и аутсорсинг сектори, работещи на българския пазар.

Сред отличените фирми в други категории са Vivacom, VM Ware, HP, Polycomp, Datex, Clico Bulgaria и Upnetix.

Наградата на ICT Media за компания с най-висока рентабилност в Топ 100 на технологичните компании е много важна за Viasat Technology, защото потвърждава възможностите за бизнес развитие в България.

Източник: http://computerworld.bg/167821397_polycomp__lider_v_klasaciyata_za_it_kompanii_na_ict_media_vivacom__najgolyam_telekom

В другите медии: https://www.economic.bg/bg/news/10/otlichiha-100-te-naj-dobri-tehnologichni-kompanii-v-balgariya.html

 

Ако имате въпроси, заявете безплатна консултация на този линк или на телефон 0700 1 49 49.