За нас е удоволствие да обявим, че след успешното преструктуриране на Viasat Group, фирма ИКОМ ООД сменя търговското си наименование от Viasat Technology на VEM Technology и се присъединява към новия независим индустриален холдинг ELEM GROUP, включващ  компаниите VEM Solutions (Италия), ИКОМ ООД (България), Minipuls (България) и BluTech (Китай). Чрез обединение на технологичните, производствените и бизнес възможностите на четирите компании, индустриалният холдинг значително ще подобри пазарната си позиция и конкурентноспособност за агресивно навлизане на Европейския и световния пазар.

ELEM GROUP е индустриална холдингова компания с 50 годишна история и огромен експертен опит. Базирана е във Венария Реале (Торино, Италия). В обхвата на дейността на холдинга влизат: проучване, разработка, инженеринг на информационни системи и производство на електроника за множество индустрии – автомобилна, отбранителна, аерокосмическа, телекомуникации, HVAC и много други.

ELEM GROUP разполага с 3 центъра за развойна дейност и 4 производствени предприятия за електроника. Центровете за развойна дейност се намират във Венария Реале (Италия), София и Пловдив (България). Заводските комплекси са разположени във Венария Реале (Италия), HuangTu (Китай), Пловдив (България) и Тунис (Тунис).

Viasat Technology вече се нарича VEM Technology

Viasat Technology сменя търговското си наименование на VEM Technology като запазва своята дейност и същевременно насочва своя фокус върху създаването на технологични продукти и услуги, в това число дизайн, производство на хардуер, фърмуер, софтуер, системи за интелигентен градски транспорт (ITS), управление на отпадъци, телематични и IoT продукти и услуги за Българския, Европейския и световния пазар. 

VEM Technology ще се концентрира в най-голяма степен върху изграждането на нови технологии и всички дейности по проектиране и производство на телематични платформи за приемане на данни, които са основен бизнес на четирите компании в новия индустриален холдинг ELEM GROUP. В синергия с останалите фирми в групата на ELEM, VEM Technology ще подобрява и доразвива стратегическите бизнеси на холдинга към пазарите на бъдещето. 

Към днешна дата VEM Technology e най-големият производител и технологичен доставчик в България  и региона на GPS системи за контрол на автомобилни паркове, автоматични системи за тол таксуване в България и Европа, интелигентни транспортни системи за градски транспорт и други телематични системи за публични и частни организации.