Не е тайна, че играчите на пазара, предлагащи GPS системи за контрол на транспортни средства са доста. Почти няма компания в България без GPS устройства в автомобилите, особено след намесата на мобилните оператори на този пазар.

Голямата конкуренция от своя страна поставя потребителя в по-изгодна позиция, защото освен спадането на цените се увеличава и качеството на сериозните доставчици, които се грижат за своите клиенти.  В тази връзка Viasat Technology заложи на трайно подобряване на услугата и добавяне на нови функции, с които да привлича и задържа своите клиенти.

Като дългогодишен лидер на телематичния пазар в България с удоволствие съобщаваме, че на 15.06.2019 г. направихме актуализация на уеб платформата за GPS проследяване, вследствие на което данните за движението на превозните средства по пътищата са вече многократно по-точни.

В какво всъщност се изразява подобряването на визуализацията на маршрутите в уеб базираната GPS платформа?

Добавихме Мап Мачинг (Map Matching). Това е алгоритъм, който се грижи да свързва регистрираните GPS позиции и движението на превозното средство с пътната мрежа, по която то се движи.

На фигурата по-долу можете да видите каква е разликата в следата от движението на автомобил върху географска карта, когато има включен алгоритъм за Map Matching (в синьо) и когато няма Мап Матчинг (в червено).

 

Viasat technology map matching

 

Ако някога ви е дразнело да виждате как колата се движи насечено или не точно върху пътя, а около пътя, вече знаете какъв GPS софтуер ви трябва, такъв с алгоритъм за Мап Матчинг.

Използвайте уеб базираната платформа на Viasat Technology, за да виждате точна информация за местонахождението на превозното средство и маршрута.

Постоянното развитие на нашите софтуерни продукти за GPS контрол продължава, след като съвсем наскоро пуснахме и единствения по рода си модул за управление на споделени пътувания с ViasatCar Sharing в големи компании.

Очаквайте още новости от нас в скоро време.

Свържете се с нас за повече информация и демонстрация.