Когато притежавате рент а кар бизнес, флотилията изисква не само техническа поддръжка.

1. Винаги ще знаете къде е автомобила, който е даден под наем 

Съвременните GPS проследяващи системи актуализират информацията на всеки 5 секунди, т.е непрекъснато. Проследяването в реално време, което GPS устройствата позволяват, означава, че винаги може да видите къде е автомобила в момента на проверката.

2. Завишете цената за наем на автомобил за рент а кар водачи, превишаващи скоростта

С GPS проследяващи устройства ще имате информация за превишаването на скоростта на наетите автомобили. Можете да получавате реално-временни аларми за всяко нарушение, но далеч по-удобно е да използвате справките за превишена скорост. Те ще ви дадат неоспорими доказателства и обобщена или подробна информация за нарушенията на скоростта. Това ще ви развърже ръцете да повишите цената на наем на клиентите, които нарушават скоростта. Разбира се трябва да сте включили съответната клауза предварително в договорите с клиентите.

Това няма да спре фиша за глоба, когато превишаването на скоростта е регистрирано, но ще ви даде възможност да си покриете разхода преди плащането на глобата.

3. Реално-временно известяване при излизане извън България на колата

С инсталирано GPS проследяващо устройство в автомобила лесно можете да настроите каквито си пожелаете аларми за известяване, ако колата наближава границата, гранични пунктове или напуска територията на България.

4. Проверка за връщане на автомобила с пълен резервоар

Ако не приемате лично автомобила, а използвате партньори в своя рент а кар бизнес, можете дистанционно да проверите дали клиентите връщат наетите автомобили с пълен резервоар. Спирането и продължителността на престоя на бензиностанция, което се вижда в софтуера на GPS системата е индикатор, че клиентът ви връща колата с пълен резервоар. Ако си добавите и опция за следене на гориво от GPS системата ще имате автентична информация с какво количество гориво се връща автомобила и  дали се връща с пълен резервоар.

5. Известяване към Смартфон при навлизане в пункт за връщане на автомобила

Ако искате да създадете удобство за своите клиенти, можете да използвате териториална мрежа от партньори, където клиентът може да върне автомобила.  Какъв е приноса на GPS системата в случая? Можете лесно да проверите пробега на автомобила от часа/датата на наемане до часа/датата на връщане на автомобила и да изпратите фактура с дължимата сума до съответния приемен пункт за връщане на автомобила. Докато тече процедурата по връщане на автомобила ще можете да направите проверката за пробег, да издадете фактура и да я изпратите до партньора, в чийто пункт се връща автомобила.

6. Спазване на техническото обслужване на автомобилите

Повечето GPS системи имат удобната функция да ви уведомяват автоматично за предстоящо настъпване на събития, свързани с достигането на определен пробег на автомобила или календарен период от годината – сервизно обслужване (смяна на масла, филтри, ремъци и др.), технически прегледи, застраховки, сертифициране и т.н. Уведомяването се прави преди достигане на определени километри или дата, така че да можете да направите съответното обслужване на автомобила.

За да получите всички тези функционалности в рент а кар флотилията си, започнете със стартовата ни услуга и после надградете с нужните функционалности.

За безплатна консултация с нас или тест на системата, свържете се с нас на 0700 1 49 49 или на sales@vemtechnology.eu, за да получите персонализирана оферта. Можете да попълните и контактната форма под тази статия.