Sherlock (Шерлок) е новият продукт на Viasat Technology който предпазва велосипеди от кражба, който ще бъде наличен за велосезон 2021. След Viasat Moto – специализираният тракер за защита на мотоциклети от кражба, Шерлок e новото попълнение в продуктовото ни портфолио за защита на двуколесни превозни средства.

Какво представлява услугата?

Sherlock e  GPS проследяващо устройство, свързано с мобилно приложение, което осигурява на велосипедистите удобно и надеждно решение за наблюдение на местоположението на техните велосипеди, както и намирането им в случай на кражба.  Устройството е е невидимо за външния свят. Устройството е малко и гъвкаво, така че да може да се инсталира в дръжката на велосипеда. По този начин то е трудно за намиране и е по-малко уязвимо от атмосферните влияния. Благодарение на мобилното приложение, велосипедистът може да създаде паспорт на велосипеда, така че да свърже еднозначно велосипеда със собственика. 

Sherlock е цялостно решение, включващо GPS проследяващо устройство, което е лесно за инсталиране, план за интернет данни за 2 години и услуга за локализация чрез специално мобилно приложение.

Какво има в SHERLOCK устройството?

 1. GPS/GLONASS модул, осигуряващ прецизна локализация навсякъде по света;
 2. GSM/GPRS модем, осигуряващ предаване на данните за местоположението на велосипеда;
 3. Датчик за движение, засичащ всяко преместване на велосипеда в режим „Защита“;
 4. Технологията Bluetooth Smart, осигуряваща комуникация с мобилното приложение;
 5. Батерия, която издържа приблизително 7 дни в standby режим;
 6. Вградена SIM карта с включена услуга и интернет връзка за 2 години.

Устройството е изключително лесно за употреба. За да защитите велосипеда си е необходимо всеки път когато го паркирате, да активирате защитата му през мобилното приложение. Ако междувременно велосипедът бъде неоторизирано преместен, ще получите аларма за събитието. Sherlock дава възможност лесно да споделите местоположението на вашия велосипед с помощта на уникален код. Освен това, в рамките на мобилното приложение, разполагате с паспорт на велосипеда, който може да бъде лесно изтеглен и също споделен.

6 причини да изберете именно Шерлок за защита на вашия велосипед?

 1. GPS устройството е специално проектирано за велосипеди. Монтира се лесно в дръжката му и така остава невидимо за външния свят;
 2. Sherlock е с гъвкав дизайн, което го прави подходящ както за прави дръжки, така и за извити;
 3. Зареждането на устройството става лесно с помощта на USB кабел, включен в комплекта. Кабелът е достатъчно дълъг, което позволява Sherlock да бъде зареден без да се изважда от дръжката.
 4. Sherlock включва неограничено позициониране и 2 години безплатна интернет връзка;
 5. Чрез мобилното приложение лесно поставяте велосипеда в режим „Защита“;
 6. Контакт центърът на Viasat Technology e на ваше разположение, винаги когато това  е необходимо.

Понастоящем Sherlock успешно се предлага в Италия, Испания, Великобритания и Полша.

Разберете повече за новата услуга тук.