По данни на МВР всяка година над 50 000 мотора стават жертва на крадци. Тъжна статистика, предвид факта, че собствениците на мотоциклети инвестират огромно количество време, любов и средства в машините си. Още по-жалкото е че приблизително 75% от тези кражби е можело да бъдат предотвратени. 

И още един факт: Повечето застрахователни компании, предлагащи застраховка „Каско“ за мотоциклети, покриват всички рискове с изключение на риска „кражба“, а тези, които все пак предлагат покритието, го предлагат на солени цени.

Как тогава собствениците на мотоциклети да защитят по-добре любимите си машини от крадците?

  • Viasat Moto дава отговор на този въпрос. С услугата на Viasat Technology собствениците на мотоциклети вече могат да защитят по-добре любимите си машини, като значително намалят риска от кражба и си осигурят нужното спокойствие. 
  • Viasat Moto включва GPS устройство, мобилно приложение и цялостна услуга за 1 година. 

Какви  функции за защита предлага Viasat Moto?

Мобилното приложение ViasatGroupMoto предлага две функции за защита на мотоциклета срещу кражба:

  • Virtual Fence (Виртуален радиус) – „Виртуалният радиус“ ви дава възможност за получаване на алармени съобщения на телефона, в случай че мотора напусне определен защитен периметър. активиране на виртуалния радиус на Viasat Moto - новото приложение за мотоциклети от Viasat Technology
  • Protection (Защита) – При активиране на функцията „Защита“, системата изпраща алармени съобщения при палене на мотора, движениe, повдигане и/или срязване на кабели.

 

 

Други функционалности на Viasat Moto

  • При падане Viasat Moto изпраща алармен сигнал до избран от мотокиклетиста телефонен номер. По този начин, близък до водача човек може да окаже помощ на изпадналия в нужда. Това може значително да намали времето за реакция на спасителните институции, както и да повиши шансовете на водача  за оцеляване при пътен инцидент.
  • Viasat Moto позволва и подробно разглеждане на изминатите маршрути на мотоциклета за период от време, както и получаване на  информация за изминатите километри, скоростта, градското и извънградско шофиране, съотношението между дневно и нощно каране, риск индекс на водача и др.

Маршрут за изминал период. Viasat Moto - новото приложение за мотоциклети от Viasat Technology

Статистика за съотношения градско-извънградско и дневно-нощно каране - Viasat Moto от Viasat TechnologyРиск индекс на водача - Viasat Moto, приложение на Viasat TechnologyСтатистика за изминати километри, време на пътуване, средна и максимална скорост и др. - Viasat Moto, приложение на Viasat TechnologyМотоциклетен пътен лист - Viasat Moto, приложение на Viasat Technology

За да разберете повече за иновативната услуга Viasat Moto, свържете се с нас на 0700 1 49 49 или sales@viasattech.com!