„Не мога да се преборя с всяка кражба на гориво от камион или служебен автомобил, за която знам“. Почти всеки собственик на бизнес, рзчитащ на голям автопарк, с когото сме говорили, ни казва това. Нещата доста често изизат извън контрол, а обратното влизане в релси става бавно и мъчително. Viasat Technology има 4 решения на този проблем:

1. Следете за източвания на гориво от резервоара в модула за справки на GPS проследяващата система

Това става изключително лесно със софтуера Smart Tracker от Viasat Technology и решението ни Viasat Fuel Control. Можете да правите всякакви справки в нашия софтуер, независимо дали е за кражба на гориво от камион или не.

кражба на гориво от камион smart tracker viasat technology

2. Следете за източвания на гориво от резервоара в оперативния модул Smart Tracker на GPS проследяващата система

кражба на гориво от камион smart tracker viasat technology

Графиката ясно визуализира източванията на гориво, с което можете недвусмислено да докажете кражби на гориво от резервоара.

3. Сравнявайте зарежданията, потвърдени от бензиностанцията с тези регистрирани от GPS системата

Софтуерът Viasat Smart Tracker има удобна функция, с която можете да сравните отчетените от GPS системата зареждания  с тези, които са направени на бензиностанция.

кражба на гориво от камион smart tracker viasat technology

 

По този начин лесно ще регистрирате случаите, в които фактурирано на фирмата зареждане, не е постъпило в резервоара на автомобила. Освен това, веднага ще разберете дали има разлика в отчетеното количеството гориво по GPS и това от фактурата, сравнявайки зарежданията, отчетени от GPS системата и от бензиностанциите.

4. Използвайте автоматизирана GPS система, която ви уведомява, ако автомобила, чиято карта за гориво се използва, не е на съответната бензиностанция 

кражба на гориво от камион smart tracker viasat technology

С услугата Viasat Fuel Control можете да предотвратите всяка една кражба на гориво от камион

Viasat Fuel Control позволява пълен и обективен контрол на горивото в превозните средства. В зависимост от типа на превозното средство и нуждите на организацията, контролът на горивото може да се осъществява на база връзка с фабричния нивомер на превозното средство, чрез връзка с борд компютъра или чрез монтаж на капацитивна сонда.

С автоматизираната функционалност в софтуера Smart Tracker, ще имате допълнително средство за контрол, което ви уведомява, ако със служебна карта за гориво, се прави неразрешено зареждане в чужд автомобил. Можете да разчитате и на служителите на бензиностанцията, но те все пак са хора и допускат грешки, умишлени или случайни.

Можете да проверите бързо и лесно всяко регистрирано несъответствие, като кликнете върху линка „тук“. На картата се визуализира бензиностанцията, където е била използвана служебната карта и колата, на която принадлежи служебната карта за гориво.

Ако все още нямате GPS система и искате да се предпазите от кражби на горива, поискайте оферта чрез контактнта форма по-долу или се обадете на телефон 0700 1 49 49.