Новината за стъпването на телематичния лидер Viasat Group на българския пазар, чрез EuroGPS, беше обявена на специална пресконференция в София Тех Парк.

EuroGPS вече ще се нарича Viasat Technology и ще бъде част от групата с идеята да създаде синергии в областта на иновациите, R&D и производство на Viasat Group.

 

Ekip.jpg

Viasat Group е утвърден европейски лидер с 43-годишна история, който предлага широко портфолио от услуги – продукти и услуги в сферата на автомобилната телематика, телекомуникациите, застраховането и Internet of Things (Интернет на нещата).

Viasat Group има сериозен принос в развитието на usage based застраховките на автомобили. Компанията разполага с над 2,100 центъра за инсталация по цял свят и 150 оператора в кол център само в Италия, което е сериозна предпоставка за нивото на сигурността на шофьорите, които ползват услугите. Някои от основните постижения на компанията са: над 2 милиона произведени и инсталирани GPS устройства; вертикална интеграция на компанията, която включва цялостен контрол от R&D, през производство и маркетинг, до слединсталационен сервиз; 10 дъщерни дружества в Европа и Южна Америка. Благодарение на решенията на Viasat Group, застрахователния пазар, телекомите, компаниите за бързооборотни стоки, логистичните и спедиторски фирми, фирмите за коли под наем и други, получават решения, с които оптимизират своите разходи и контролират бизнеса си по-ефективно.

EuroGPS е водещ оператор в телематичния бизнес у нас, с над 50% пазарен дял, който разработва индивидуални решения за своите клиенти, в зависимост от техните нужди. Фирмата развива самостоятелни софтуерни и хардуерни решения посредством вертикалната си интеграция. Компанията работи с близо 3000 корпоративни клиента, сред които международни компании от секторите телекомуникаци, дистрибуция и логистика, сигурност, строителство, земеделие и много други. Всички решения на EuroGPS се настройват според нуждите на клиента, като спестяват средно около 30% от разходите по поддръжка и управление на автопарка и  увеличават клиентската конкурентоспособност. За последните няколко години компанията агресивно се разви в сферата на интелигентните транспортни системи, като успешно имплементира smart city решения за цялостния градски транспорт в четири водещи града в България, както и в Спокие, Македония. За последното печели престижна международна награда, чрез местния си партньор T-Mobile, на 2016 World Congress on Information Technology в Бразилия.

Основната цел зад придобиването на EuroGPS от Viasat Group e превръщането на българската компания в хъб за разработка на нови технологии на групата, в сферата на управлението на автопаркове и интелигентни транспортни системи за smart cities, плюс развитие на производствен център за хардуерните решения, което ще доведе до повишаването на цялостната конкурентоспособност на групата на глобалния пазар.

В допълнение, в предвидената от Viasat Group допълнителна инвестиция в България, стои намерението за разкриване на нови работни места, повишаване на ефективността на разработките в градската мобилност и дигитализацията на бизнес процесите, както и положителен ефект върху конкурентноспособността на цялата еко-система в България“, заяви Доменико Петроне, основател и главен изпълнителен директор на Viasat Group.

Новината за придобиването бе отразено от над 15 медии. Вижте събитието:

b2bmagazine: http://b2bmagazine.bg/новини/viasat-group-придобива-родния-eurogps

AlfaRSS: http://alfarss.net/1494515198.html

technews.bg: http://b2bmedia.bg/view.php?url=https://technews.bg/article-99023.html

mediapool: http://www.mediapool.bg/evroliderat-v-telematichnite-uslugi-viasat-kupi-balgarski-operator-news263752.html

tbmagazine: http://www.tbmagazine.net/statia/viasat-group-pridobiva-blgarskata-eurogps.html

computerworldbgnews: http://computerworld.bg/51208_italianskata_viasat_vze_mazhoritaren_dyal_ot_balgarskiya_operator_eurogps

economic.bg: http://www.economic.bg/bg/news/8/viasat-group-pridobiva-rodniya-eurogps.html

prkernel.eu: http://www.prkernel.eu/?action=news&id=898360

todaytech.eu: http://todaytech.eu/2017/05/11/viasat-group-придобива-родния-eurogps

nixanbal: http://nixanbal.com/Viasat-group-pridobiva-balgarskata-EuroGPS

b2bmedia: http://b2bmedia.bg/view.php?url=https://technews.bg/article-99023.html

topblog.com: http://topbloglog.com/post/2218538

novinitednes.net: http://www.novinitednes.net/a/news/052017/2730/Евролидерът-в-телематичните-услуги–Виасат–купи-български-оператор

enterprise.bg – http://enterprise.bg/blog-news/viasat-eurogps/

hicomm.bg – http://www.hicomm.bg/sybitija/italianskata-viasat-group-pridobi-blgarskata-eurogps-za-nenazovana-suma.html

novinitednes.net – http://www.novinitednes.net/f/tech/Nixanbal.com/Viasat-Group-придобива-българската-EuroGPS

allnews.bg  – http://allnews.bg/article/793639/viasat-group-pridobiva-rodnia-eurogps

todaytech.eu – http://todaytech.eu/2017/05/11/viasat-group-придобива-родния-eurogps/viasat-group-eurogps/

novinitednes.net – http://www.novinitednes.net/a/tech/052017/2806/Италианската-Viasat-взе-мажоритарен-дял-от-българския-оператор-EuroGPS

seenews.com – https://seenews.com/news/italian-telematics-services-provider-viasat-group-acquires-bulgarias-eurogps-568215

danon.net – http://www.danon.net/2017/05/11/viasat-group-придобива-родния-оператор-eurogps/

idg.bg – http://expert.idg.bg/weekly/9951_viasat_takes_a_majority_stake_in_the/